четвъртък, 9 октомври 2008 г.

Warren Zevon за напреднали

Преди няколко дни се разболях за няколко дни. И пропуснах да отида на важно място, заради което се поядосвах известно време. Имах висока температура, повръщах, не можех да напиша нищо и ми беше тъпо за Константин Павлов. Никога няма да видя този световен поет, който просто се е случило да се роди българин и дълго време някакви идиоти да му пречат да пише. Ето тук нещо от него, което много обичам.
Искам да кажа също, че докато всичко това се случваше през тези дни, един чисто бял котарак ближеше струните на китарата в стаята и я разстройваше, което ми се стори много приятно. След известно време котаракът си тръгна, а аз се оправих.
За добро настроение по няколко пъти на ден си пусках ето това парче на Warren Zevon. То много точно улавя и описва състоянието на преебие, като едновременно с това е и ужасно забавно.

Warren Zevon е един от най-читавите автори на песни, живяли някога изобщо. Подобно на Константин Павлов и той е мъртъв. Тук може да се види последното му интервю при Летерман, след като вече отлично знае, че ще умре от рак и се шегува с това доста непринудено.

2 коментара:

Анонимен каза...

Преди години си приватизирах книжката на К Павлов от един, който не я заслужаваше. Това за рибките беше едно от любимите ми. След 90-та година се оказа, че има много гардероби с доносници, за жалост рибките са на изчезване.
И такива поети като него са на изчезване...

Landzhev каза...

За сметка на това е пълно с хора, които "просто разбират" и знаят как трябва да се правят нещата, и се чувстват длъжни да ти обяснят, че не са както ти ги правиш. В смисъл пълно е с професионални идиоти - плъзнали са из гардеробите навън. Виж каква интересна обратна пропорционалност.