понеделник, 21 януари 2013 г.

Довечера При Мамута

Четенето е довечера от седем, копирам тук официалния прес-релийз:

Културният център на СУ „Св. Климент Охридски" 
Ви кани на форума:

При мамута VII

Учени, поети, музиканти, роботи – срещи около човешкото
Време: 21 януарипонеделник, 19:00 часа

Място: 292 аудитория, Северно крило, 4 етаж, 

Ректорат, СУ „Св. Климент Охридски“

• Поезия: Иван Ланджев 
• Музика: Георги Георгиев, китара (група „Остава“
• Наука (математика): проф. Иван Ланджев

С предстоящата седма среща форумът „При Мамута: учени, поети, музиканти, роботи – срещи около човешкото“, появил се от една щастлива хрумка на проф. Миглена Николчина, става на една годинка. 

◊ И ТОЗИ ПЪТ

На 21 януари от 19.00 часа в 292 аудитория на Ректората на СУ отново ще се изплъзнем от коловоза на очакваното чрез комбинацията от поезия, музика и точни науки. 

Поетът Иван Ланджев за първи път ще се срещне с математика Иван Ланджев. 

Поетът Иван Ланджев обещава да чете нови текстове от ръкописа на идната си книга. Той е завършил философия и културология (магистърска програма „Изкуства и съвременност”) в СУ „Св. Климент Охридски”, а в момента е докторант по руска литература на XIX век в същия университет. През 2010 г. дебютната му стихосбирка „По вина на Боби Фишер” бе номинирана за Националната награда за поезия „Иван Николов”. Участник в международни поетични фестивали, четения и научни конференции в САЩ, Русия, Австрия, Словения. Работи като сценарист. Освен всичко останало през последните двайсет години е верен фен на Георги Георгиев (китара) от група „Остава“, с когото заедно ще миксират поезия и музика. Да, няма лъжа и измама, Георги Георгиев от „Остава“ на живо „При Мамута“. Отрано заемете своето място в тази среща! Накрая ще се състои лекцията на проф. Иван Ланджев, преподавател по математика и информатика в НБУ, който може би ще ни разкаже за тайните на числото π, за съвпаденията и вероятностите, или пък нещо напълно неподозирано. 

Не губете търпение, посветените вече знаят, че краят на вечерта завършва с разходка в Музея по палеонтология и историческа геология заедно с доц. д-р Марин Иванов, в която прастарите чудовища се надигат за нов живот или поне за нова история...---
още информация:
кратко интервю в Sofia Live

Няма коментари: