събота, 25 август 2012 г.

Гари не хапе

Откривам известна ирония в това, че преди няколко дни се върнах именно от Сибир и тук, посред жегите на нашата демокрация, първото, което заварих, беше топлата подкрепа към... присъдата над Pussy Riot! Отдавам го на горещото време, хората се объркват. Не е нужно да съм фен на тези момичета (и не съм), не трябва тяхното изпълнение да е по вкуса ми (и не е), за да знам, че двегодишната им присъда е връх на властовия цинизъм. И да, разбира се, че е непропорционална! Нужен е единствено здрав разум, за да се види крещящата разлика между “Rule of Law” и „Rule of Man”. Ясно е на кое от двете принадлежи Русия.
Обожавам литературата на тази страна (затова се занимавам с нея) и въобще целия й колосален принос в изкуствата. Но когато стане дума за политиката й е много трудно да не повдигнеш вежди от изумление.
За тези, които все още смятат, че тук става дума за защита на религиозни ценности, а не за брутална полицейщина, погледнете този клип. На него се вижда как Гари Каспаров (според мнозина най-великият шахматист за всички времена) просто стои и говори с журналисти. Той не протестира и не вдига стачка. Няколко полицаи идват и го изнасят, бият го и го вкарват в микробус, където го бият още. Това е очевидно. Но какво значение има някаква си очевидност за официалната версия? Ето я и нея: Гари Кимович е нападнал органите на реда и е ухапал (!) единия полицай... Не само на този клип, но и на няколко други (от различни камери), ясно личи, че не е хапал никого. За съжаление обаче, това пак е само очевидно - следователно, може и да не е достатъчно.



1 коментар:

Анонимен каза...

Aweѕome things hеге. I am very happy to loοk yοur post.

Thanks so much and I аm having a look ahead to touch yоu.
Will yоu ρleasе dгop me a e-mаil?


Αlso visit my web-site xxx penis dick cunt vagina